En vår och sommar med fina möten och möjligheter

Sist jag skrev hade Sigrid fått besked att hon kommit in på KSB . Efter det har våren gått i rasande fart och snart är en spännande vårtermin över. Ny erfarenheter, nya sammanhang, nya sätt att träna och en hel del nya bekantskaper.

Strax efter att Sigrid fick besked om att hon kommit in på KSB var hon och bästa vännen Sanna och gjorde en klass på International Ballet School och träffade deras Artistic director Gina Tse. Det blev ett bra möte och båda tjejerna blev tillfrågade att komma på audition för att vara med på deras föreställning The Glass Slipper som sätts upp av deras Junior company. Båda fick efter audition erbjudande om att vara med. Sigrid dansar rollen som Fairygodmother. Föreställningenen den 5 juni var fantastiskt fin och det var härligt att få se Sigrid och Sanna på scen igen.

Arbetet i Grottan och i hyrda salar fortsätter

Under hela våren fortsatte arbetet i Grottan. Styrka, teknik och välmående i fokus. Det är fantastiskt att se hur dansglädjen åter lyser om Sigrid. Eugenia och Desi kompletterar varandra så att träningen blir omväxlande. Dessutom går tjejerna till Xforce 1-2 gånger i veckan och styrketränar. Våren blev helt enkelt den nystart vi hoppades på när beslut om omstart gjordes. Delar några filmer från Balettverkstan.

Stolskola- en favorit. (Obs spegelvänd)

Stipendium från Carina Aris minnesfond

Under våren fick vi veta att Sigrid skulle tilldelas ett stipendium från Carina Aris minnesfond. Vi blev väldigt glada då det skulle möjliggöra ett sommarläger. Det lägret Sigrid kom in på var Prix de Lausanne Summer Intensive. Besked om stipendium och att Sigrid kommit in i Lausanne kom med några veckors mellanrum så det var flera fina nyheter på raken.

Stipendiet delades ut den 16 maj med pompa och ståt i Guldfoajén på Kungliga Operan. Sigrid fick ta med sig två gäster. Båda valen var självklara. Pappa Jimmy som har varit och är en mkt engagerad balettpappa och så Eugenia Bolander som funnits i Sigrids balettliv sedan 2014. Det blev en mkt festlig eftermiddag.

Extra roligt var att Isabel de la Cruz som Sigrid känt sedan 2016 och som också fått mkt fin hjälp av Eugenia också tilldelats stipendium.

Olika håll

Under våren börjar nedräkningen där Sigrid, Sanna och Perla som hängt ihop sedan 2014/2015 ska gå åt olika håll. Både de och vi föräldrar känner av det. Vi mammor har hängt ihop och har också blivit goda vänner under åren. Våren präglas av det vägskäl som de står inför. De går på varandras föreställningar, peppar och supportar. Det var helt enkelt en månad som var ganska känslosam. Fint och berörande.

Lausanne

När jag skriver detta sitter jag i en lägenheten i Lausanne och Sigrid är i sluttampen av ett mkt bra sommarläger. Det kommer bli ett eget inlägg längre fram men lite kort om livet som balettförälder.

Både jag och Jimmy är med ner vilket jag är otroligt glad över. Vi valde att bila ner vilket passade oss mycket bra. Fina, mysiga boende och enkelt att göra små avstickare för pauser mm.

Att vi är med båda är förstås roligt för det sociala då dagarna är långa. Men även för att kunna hjälpas åt med logistik och med massage, pepp och support. Att se till att allt flyter på. Sigrid har långa, intensiva dagar som också är mkt inspirerande. Men det är en trött tjej som vi möter upp varje dag.

Att vara två som stöttar med det praktiska och allt runt omkring gör det enklare för alla. Särskilt som vi bakar allt bröd, lagar all mat från grunden och ordnar lunchlådor eftersom det är svårt för ett nytt skolkök att lära sig Sigrids allergier på så kort tid. Mkt praktiskt som ska funka helt enkelt. Som sagt – det får bli ett eget inlägg om själva lägret när intrycken har fått sjunka in lite. Men bjuder på lite härliga bilder från resan ner och staden får det bli. Vackert och varmt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s