New York nästa – och ett fint julkort

01240050-3A49-4997-BF9C-39860AF085D1Det är glest mellan inläggen nu men december är som december är – lite mkt av allt.

Men nu är det mellandagar och lite tid att skriva igen. Det blir ännu ett YAGP-inlägg men sedan blir det lite tillbakablick på ytterligare några av de fina föreställningar som Alhanko Academy of Ballet satt upp.

Någon vecka före jul fick Sigrid till slut besked att hon är uttagen att delta i finalen i YAGP i New York i april. Vi blev sååå glada. Vilket äventyr! Jag har aldrig varit i USA och ser fram emot det. Spännande! Vi hade hoppats att några till av tjejerna från AAB skulle komma med men tyvärr inte. Så det här blir något helt nytt.

Tävlingen är uppdelad i två delar. Första delen är utanför New York. Vid Purchase Suny College i området Westchester. Och sista dagarna som är mitt i centrala Manhattan.

För vår del som åter igen måste hitta lägenheter var det bara att börja leta. Insåg snabbt att utbudet i första området var sådär. Purchase ligger inte riktigt nära något men har hittat en lägenhet som funkar. Skönt.

Manhattan hade jag tänkt att vänta med men så igår hittade jag en lägenhet ca 5 minuters promenad från Lincoln center och då var det bara att slå till.

För oss som hela tiden har detta med allergi att ta hänsyn till är det skönt när boendet är löst. Kök är nödvändigt helt enkelt.

Så nu blir det möjlighet att få dansa på stor scen igen. Här kan du se Sigrids klassiska solo. Jimmy filmade av skärmen så denna kan vi dela.

Som slutkläm på YAGP-äventyret är att Sigrid blev årets julkort från Yagp Italy. Det var en oväntade och rolig överraskning. Trodde först att varje tävlande fick ett julkort med sig på men insåg sen att Sigrid blivit vald. Och visst ser hon ut som en liten snöflinga ❄️ .

80754C96-5A31-4C23-8DCA-85C16D3CBC90

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s