Genrep och ”pancaking” skor

D087F481-40BE-4CF3-B9AD-21BCBAC7CE5F
De fina eleverna som åker till YAGP

Nu är det bara några dagar kvar tills vi åker till Cattolica.

Veckan som varit har tyvärr handlat lite om ännu en ovälkommen förkylning som kom olägligt. Men den gick iallafall över till genrepet.

Genrepet inför YAGP var i torsdags. För Sigrid var det första dansdagen. Så imponerad av hur hon hanterade allt. 

Överhuvudtaget – eleverna som var med på genrepet imponerade stort på mig. Så duktiga!

Sigrid dansar en variation från baletten Törnrosa. Aurora, akt 3, wedding variation. Det moderna solot hon dansar har Mia Stagh koreograferat och är ett så vackert solo med musik från Amelie från Montmartre. Solot heter Amelie.

En lite glimt från Aurora.

Gruppbild från genrepet och Sigrid fångad på bild under det moderna solot.

Annars är det mkt fix nu i slutet. Både igår och idag har det varit fix med smink, extra hårnät, extra trikåer osv. Cake-bas som finns på smink- och perukbutiken känns lite som life hack för en ballerina. Fungerar både på kropp och skor.

Så igår och idag har det fixats teknikskor som ska bli lite mer hudfärgade. ”Pancaking” – ännu ett nytt begrepp för mig som är helt novis. 

Sigrid som fixar med sina skor.

När jag ändå var igång att fixa med smink och trix uppdaterade jag sminkväskan till en som passar ändamålet lite bättre. Även den inhandlad hos supertrevliga Smink- perukmakaren i Gamla stan. Nyfiken på butiken? Klicka här.

35610081-02DC-4E2C-9776-A8915EA3CBBE
Praktisk sminkväska med flera fack och plats för borstar.

Jag tycker att det är så roligt att få följa med detta kreativa äventyr. Alla detaljer. Jag känner att jag lär mig något nytt varje dag. Trots att vi inte alls är med själva dansen. Utan bara i det som är runt om.

Det gäller inte bara Sigrid utan även Albin. Han har utvecklat sitt cellospel så otroligt mkt på kort tid. Även om den här bloggen är om Sigrids dansliv får ni även följa Albin också. De är som Forrest Gump skulle säga ”like peas and carrots” och hänger ihop. 

I torsdags var på det viset en maxad dag för mig och maken då vi först fick gå på genrep på Base23 och sedan höll Albin en liten cellokonsert hemma.

Med detta lilla klipp rundar jag av dagens inlägg. Nästa blir nog från Italien  🇮🇹

 

2 reaktioner på ”Genrep och ”pancaking” skor

  1. Så härligt att få se filmerna på ungdomarna, visst är det lite lyxigt att få följa talangfulla barn från grunden genom deras och deras vänners utveckling, framgångar och motgångar…..det är roligt även för mig att få följa Sigrids och Albins utveckling… märker ju hur otroligt mycket de har gått framåt.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s