Första året på AAB som avslutas med Don Quijote

I väntan på att vi ska till YAGP är det dags för ännu en tillbakablick.

Sigrid började på AAB när hon gick 4:an. Det var med både förväntan och pirr i kroppen som vi åkte in till Pops Academy den första skoldagen.

Pirret släppte lite när hon kom till skolan och kompisarna från balettlinjen som hade kommit in på AAB redan var på plats.

img_8975
Pirriga 4:or första skoldagen 2016

Det första året hade de Eugenia och Magdalena och grunderna nöttes ännu mer. Mycket av arbetet skedde på golvet där styrka byggdes men fler och fler övningar var vid stången. Det är kanske det jag fascineras av – detta att man kan få 10-åringar att nöta, nöta och nöta lite till på grunderna. Pliéer, tendus och så term efter term som de lär sig. I den åldern tränade de ca 13 timmar/vecka. Varje termin avslutas med att föräldrar bjuds in att titta på en klass. Alltid otroligt inspirerande.

På filmen nedan är det Sigrid och Perla som gör en övning på tå.

855ff0af-1d88-4527-b9ec-004c97a1e322
4-5:an efter en föräldrauppvisning.

Men inte bara grunderna lades. Dessutom fick de vara med och dansa i Alhanko Academys of Ballet’s stora vårföreställning. Don Quijote. 

Mia Stagh som är konstnärlig ledare för skolan iscensatte en timmes helaftonsbalett – med barn. Eleverna var mellan 10-15 år. Niorna på AAB bar de stora rollerna som Kitri, Mercedes och Dulcinea. Två dansare från Kungliga baletten dansade Basilio och Mercedes partner.

img_8795
Sigrid och några av hennes danskompisar på väg in för heldagsrep på Oscarsteatern.


Otroligt imponerad av hur eleverna dansade och av samtliga lärare som fick dessa unga elever att leverera en fantastisk föreställning.
Tipsar om att titta på en kortversion av den🤗. Klicka här.

2 reaktioner på ”Första året på AAB som avslutas med Don Quijote

  1. Bilden på tjejerna på deras första skoldag…de var så små ❤ Sigrid och Susanna var ju brödtjuvar också på Don Quijote, när Sigrid sprang viftandes med en baguette och Sanna fnissande sprang efter, oförlåtligt att det blev bortklippt på Dvd:n 😦

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s