En dröm i vitt – tutun har kommit!

Sigrids tävlingstutu har kommit. Den är såååå fin. Det har varit en ganska spänd väntan på den.

B172D5A5-5809-4A01-87A2-DA8D856190B7

Allt har varit lite spänt med den. Vi beställde den innan vi visste om Sigrid skulle bli uttagen till att tävla. Hur jag än räknade kunde jag inte se att det skulle vara möjligt att beställa så sent som början av oktober. Så jag gjorde en chansning. Men vi tänkte att om inte Sigrid blir vald att tävla (vilket verkligen var möjligt!) så skulle hon eventuellt kunna använda den någon annan gång (går att bredda i överdelen. Dessutom valde vi en vit då det funkar till ganska många variationer.

Nu blev Sigrid en av dem som får åka till YAGP i Cattolica. Då blev det ny spänd väntan. Kan man verkligen beställa en tutu via nätet? Har vi tagit rätt mått? Är tyget så fint som det ser ut på bild? Kommer Postnord klara av att leverera?

Företaget Tutu2you är stationerade i Kina och den skulle med andra ord resa därifrån.

För 12 dagar sedan kom första signalen att den var på G. I måndags landade den i Malmö. Sedan hände ingenting. Mitt i alltet fick som en signal att den helt plötsligt reste från USA! Liten panik men jag fick besked om att det är köpsidan Etsy som skickar sin signal om att tutun rör på sig. Men när vi kollar tracking så är den kvar i Malmö.

Men så igår kom jag på att testa söknumret på Postnord. Och tutun var i Stockholm, i Bromma! De hade skrivit fel postnummer men Bromma är ju inte mer än 15 minuter bort så bilen gick så fort den får – och kunde i Sthlms-trafik.

Sedan hem till förväntansfull ballerina.

Kort – den satt perfekt, var fantastiskt sydd, med fantastiska detaljer. Den är såååå fin! Vi är så glada. Ett steg närmre med allt det praktiska.

Jag tänker på hur Sigrid, 4 år gammal, hade tyckt om den här. Det är en dröm i vitt.

En dag att minnas! Inte bara för Sigrid utan även för oss.

Dessutom var det en fin lördag för Albin som tillsammans med Jimmy åkte upp till Gävle och violinbyggmästaren Michael Wallmo och fick sin cello ännu bättre injusterad. Det är han som har gjort vid den innan den gick till försäljning.  Vi köpte den via en privat kontakt som Albins  dåvarande cellolärare hade. Det visade sig att vi gjorde en riktigt bra affär den gången. Vi gav 20 000 kr (vilket ändå är en hel del pengar tycker jag). Det priset fick Wallmo att bli helt häpen. Vi fick nu ett värderingsbevis med hans mästarstämpel. Cellon är värderad till en annan summa som känns som en riktigt god affär.

Om någon sagt till mig för 6 år sedan att vi skulle ägna en lördag åt tutu och cello hade jag skakat på huvudet. Albin som gör en fantastisk resa på alla vis. Han som skulle sluta spela för två år sedan. Och Sigrid som precis fått korn på dansen. Känslan är tacksamhet.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s