De första tåskorna

Det var en lång väntan innan det äntligen var dags att köpa tåskor. Det var en kall decemberdag för snart tre år sedan. Tillsammans med vännen Perla provades det och grejades det på Dance & Gym shop på Gamla Brogatan. De hade fått prova lite skor på AAB så att de hade någon form av riktning.

Sigrid hade redan stått i tåskor när helst hon fick tillfälle innan hennes fötter var redo för ett eget par. Första gången var på nationaldagen i Haga. I ett par alldeles för stora tåskor ställde hon sig glatt rakt på point. Det skulle visa sig att Sigrids fötter var ovanligt lämpade för tåskor. Hon hade inte ärvt mina stela vrister utan Jimmys starka och samtidigt mjuka vrister.

img_8968-e1570905241599.jpg
Sigrid provar ett alldeles för stort par tåskor på nationaldagen i Haga. Gick i 1:an

Sigrid hade fått stränga instruktioner om att bara köpa, inte använda dem förrän skolan började igen efter jullovet. Det gick väl sådär med det. Här hemma hos morfar på lovet…

Nu har det använts upp många par tåskor. Det dröjde inte länge innan vi insåg att tåskor inte håller så värst länge. Vi har prövat oss fram med skor. Tack vare att Freeds of London kom och provade ut skor på eleverna fick vi tillgång till ett större utbud än vad som fanns i Stockholm.

Genom att läsa oss till, lärt oss Sigrids fötter har vi kunnat beställa tåskor direkt från London vilket varit billigare än att köpa i Sverige, plus att vi kunnat lägga in speciella önskemål. Det har verkligen varit ett pyssel men riktigt bra skor.

img_8803
Classic PRO 90 med extra stark sula. Skor från Freeds of London

Nu har vi provat en helt ny sko från Bloch. Den var så bra! Stretch i tyget och inte gips utan någon form av annat material i det som kallas blocket så att den verkar hålla bättre. Blocket är det hårda i skon. För Sigrids del är ett starkt block med djup vamp (den del som omsluter tår och tåben) viktigt. Så just nu är dessa favoriter. Vi väntar på ytterligare ett par i veckan.

Sigrid använder mellan 3-5 par tåskor på en termin. Varje par kostar mellan 600-900 kr. Det går inte runda kostnaden. Ett så viktigt verktyg för en ballerina. Som sko betraktat upplever jag att dansare har en hatkärlek till tåskor. För oavsett hur väl den en passar – skön är den inte😏.

P.s vill man sponsra en del av en tåskor så finns det en insamlingssida på Sponsorme, du hittar länken dit under fliken Meny D.s

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s