Tutus, tåskor och tiaror

Så är det helg efter en mycket intensiv vecka för alla i familjen.

Jag måste bara kort berätta om igår då Sigrid och några av hennes dansvänner på Alhanko Academy of Ballet fick göra ett gig på Chinateatern. Sigrid var med i Småsvanarna ur Svansjön och en mer modern variation – Amelie. Koreografi och iscensättning av Mia Stagh.

Så otroligt roligt att få göra den här typen av grejer. Här kommer lite bakom scenerna bilder. Bildcred Mia.

Så härligt!

Pre selection för att få åka till YAGP var ju i torsdags och i fredags kväll fick Sigrid det besked hon hoppats på. Hon blev jätteglad men kände även starkt med dem som inte fick samma besked. Alla har jobbat lika hårt. Det gäller att vara varsam med sitt känslouttryck. Extra glad blev hon över att en kompis hon dansat tillsammans med sedan 2:an också fick positivt besked. Fint att få ha en av sina vänner med på detta äventyr. Givetvis känner hon de äldre eleverna men Perla och Sigrid har ofta varit tajta.

Men nu kommer nästa grej. Att skaffa en tutu. Det är inget man bara går och skaffar. Vad man gjorde före internet kan man ju verkligen fundera över. För det är till andra sidan Atlanten vi vände oss. Tutu2you blev vårt val. Nu blev det mätning och fixning och grejande. Den sys upp för hand så det gäller att vara noggrann. Dessutom gäller det att tänka smart. En tutu kostar ca 4000 eller mer. Så det är en investering. Så den ska gå att växa i lite till men ändå sitta fint och helst en tutu som kan användas i många olika variationer. Den Sigrid fastnade för kostar 5000 kr men vi tror att den blir bra. Och igår kväll kollade vi på tiaror. Här skulle man nog kunna leta hemmavid men vi hittade en nätt tiara som gjordes av en kvinna i Italien.

CD3C2560-9F69-4142-98C4-42E170EAD451
Den här fina tutun blir det för Sigrids del.

Så lördagskvällen bestod av konversation såväl med tutu-makare och tiara-makare. Om någon berättat för några år sedan för mig om att jag skulle ägna lördagskvällar till att prata mått för tutu och färg på pärlor hade det varit helt främmande för mig. En ny värld. Man får bara kasta sig ut som den rookie man är.

Något som också är ett evigt trixande är tåskor. Tåskor är den där klassiska skon som många förknippar med balett. Och det är verkligen en ballerinas verktyg. Vi lärde oss snabbt att tåskor är en helt egen vetenskap. Både att hitta rätt skor och sedan att fixa till dem.

img_6183
Här sitter Sigrid och syr sina skor. Man fäster banden själv och fixar även med annat som att t ex så dit skydd eller ring runt själva ytan man står på.

För Sigrids del räknar vi med att ett par tåskor räcker ca 1-2 månad  beroende på vilken tåsko hon använder. Så vi har ett eget litet tåskorkonto på 1200/månad😊

Som ni ser är balett inte gratis… Hela tiden mycket som kostar – även av bruksmaterial.

YAGP är en riktigt fin möjlighet att prova på ett stort balettsammanhang men kostar också mycket pengar. Både att delta och allt runt omkring. Boende, resan och allt det extra med kläder. Vi står för allt. Finns ingen klubb som kan sponsra. Skolan AAB har bara möjlighet att stå för lärare och coachning inför tävlingen.

Så jag ska gå lite American style och testa sponsring. Känner ni att ni vill och har möjlighet blir vi väldigt tacksamma för ett litet bidrag. Vi kan inte erbjuda något i retur mer än att få följa med på detta spännande äventyr. Kanske är ni med och hjälper Sigrid att nå sina drömmar om att bli en professionell ballerina.

Här är länken till Stöd Sigrid Åberg.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s