Pre selection – och ett lass träningsvåfflor

img_8628
Sigrid fångad på bild för några veckor sedan

Idag blir det ett blogginlägg som är mitt ifrån nuet.

Det var en anspänd och lite nervös Sigrid som vaknade idag. Så är det nog för hennes vänner också.

Balett, iallafall från mitt perspektiv, är både väldigt individuell och i team. Genom den hårda träning de utsätter sig för och de långa dagar de har så är deras sociala liv starkt kopplat till balettvännerna. De blir tajta. De ser varandra jobba hårt, ibland väldigt trötta men ännu oftare glada och ”på”. Det är en egen värld. Dessutom skapar de tillsammans när de t ex sätter upp Svansjön.

Idag förvandlas dock fokus från grupp till individ. Eller till viss del iallafall. För idag är det ”pre selection”.

Pre selection innebär att de var och en ska dansa en variation inför en grupp bestående av bl a skolledning och några ”gästbedömare”. De elever som bedöms som redo för det – det handlar alltså inte om bra eller dåligt (alla är på så hög nivå) – erbjuds möjligheten att få delta på YAGP (Youth American Grand Prix). YAGP är en stor världsvid balettävling som är mkt mer än en tävling. Att vara med på YAGP handlar mycket om att få testa ett så stort sammanhang, få coachning av erkända danspedagoger och att knyta kontakter.

Under ca 5 veckor har de elever som vill fått träna på en och samma variation. Talisman-variationen  

De har fått coachning och tips och idag är det dags. Pirrigt. Lycka till till alla idag💕

Men som alltid gäller det även att ladda på med energi. Vi har ju lite extra arrangemang på grund av Sigrids allergier. Det finns inget bröd att köpa som Sigrid tål utan jag bakar allt. Oftast äter Sigrid 2 hembakade frallor, 1 ägg och stekt bacon varje morgon. Dessutom har hon alltid med sig 4 frallor, ofta ett stekt ägg och två små lådor med bacon och en tetra (2,5 dl) blåbärssoppa som tillsammans med skollunchen gör att hon håller de långa dagar de har. Och så avslutar hon med middag och litet kvällsmellis.

Men igår kväll insåg jag att brödet var slut i frysen. Så i morse fick det bli något som vi kallar för träningsvåfflor. Här är receptet. Och bacon förstås. Dessutom 4 våfflor med sig till skolan (och bacon & blåbärssoppa).

D978DB8A-165C-46DE-B845-89204D06945C
Några av dagens våfflor.

Sigrid äter alltså kopiösa mängder mat. Det är den vanligaste frågan jag får – måste de äta lite!?

Jag kan bara svara för hur synen på mat är på AAB men där har de hela tiden lyft fram vikten av mat och inte kroppsvikten. Vet att det inte är så överallt men tacksam över den synen på Alhanko Academy of Ballet.

Nu rundar jag av här och håller tummarna för Sigrid och hennes fina vänner.

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s