Kan man jobba som ballerina!?

img_8800
Sigrid har ägnat timmar åt att bli mjuk och vig. Här vid hennes balettstång hemma våren 2015.

Även om Sigrid verkligen fastnade för balett när hon började hos Elisabeth var det lite av en aha-upplevelse när hon insåg att man kunde jobba som ballerina

Den insikten kom när vi såg vår första gemensamma balett på Kungliga operan. Onegin med Marie Lindqvist som Tatjana. Både jag och Sigrid blev hänförda av det vi såg och Sigrid insåg att dansarna arbetade. Det fick henne att verkligen ställa in siktet och själv vilja bli en ballerina.

Att en 7-åring gör ett yrkesval kan verka helt främmande. Först för oss som föräldrar men det var kort tid. Men för omgivningen har det tagit lång tid att förstå vad det beslutet innebar och innebär för Sigrid. Framförallt att inse att det är Sigrid som valt det. Inte jag, inte Jimmy. Så alla steg som tas drivs av hennes egen vilja.

Numera vet jag att för de allra flesta som lyckats hela vägen så har just insikten om vad de vill bli drabbat dem tidigt.

img_8778
Efter att vi sett Onegin på Operan gick Sigrid hem och ritade Spegelscenen/drömscenen så som hon minns den

Det första steget för att nå dit var att som nybliven 8-åring göra audition för att börja på balletlinjen på Base23.

Det var på våren och Sigrid som är multiallergisk var mycket hängig av pollen. Men med siktet inställt gick hon sammanbitet fram till den mörklockiga läraren med typ glitter i håret och det stora varma leendet som stod i dörren, sa hej och gick in. (Det var första gången vi mötte Mia Stagh).

Sigrid var så hejdlöst missnöjd efteråt. Mest för att hon inte hade kunnat gå ner i spagat. När vi kom hem insåg vi dessutom att hon gjort audition med feber.

Men hon kom in och på hösten 2014 mötte Sigrid Eugenia Bolander som är nästa superviktiga nyckel för hur allt utvecklas. Inte bara för Sigrid utan flera andra tjejer också. Jag tror att Sigrids grupp var Eugenias första småtting-grupp. Men dessa första två år på Base är värt ett helt eget inlägg😊.

BE3EED7D-A1B7-4BBB-8FCC-F2B5CC4DC948
Spagatformen blev med tiden alltmer pålitlig😊

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s