Brandman eller ballerina

Sigrid som laddar inför att dansa i Lejonkungen.

När Sigrid var fem år deklarerade hon att hon att hon skulle bli brandman eller ballerina. Jag tror inte att det var så allvarligt menat😊. Men några år senare blev hon helt fast för det ena. Inte brandman men ballerina.

Innan vi kommer in på nutid och det intensiva dansliv Sigrid nu lever kommer det att komma några inlägg om resan fram till idag. Väldigt komprimerat men ändå med några viktiga hållplatser och personer på vägen.

När Sigrid var lite drygt 3 år började hon dansa på Solna Kulturskola. Danslärare Eja var den som fick Sigrid att älska dans. Det var barndans i sin allra charmigaste form. Varje lördag förmiddag. Och vid tangenterna satt Maggan. Bara en sådan sak – levande pianomusik! Det året hon fyllde 6 år övergick klassen till dansmix. Barnen fick prova olika stilar. Grand final var att dessa småttingar fick vara med på den årliga dansshowen på Solna gymnasium. Detta var stort, och pirrigt.

Sigrid som alltid gillat att ha kontroll och veta vad som händer skulle nu ge sig upp på scen i något för henne okänt. Det var lite tårar innan. Jag sa att ”du måste inte göra detta”. Då tittade hon på mig och sa ”jag kommer ångra mig om jag inte vågar dansa”. Så sammanbiten och koncentrerad gör hon sitt första dansframträdande. Med lejonluva, svart tröja, leopardprickiga byxor och glittriga dansskor dansar hon i lejonkungen. Här kan du tittat på filmen. (Sigrid kommer in efter ett litet tag)

Efter denna första scenupplevelse har hon alltid älskat scenen. Men det kunde tagit slut där. Sigrid började på showdans efter detta men trivdes inte och skulle sluta dansa. Men via klasskompisar kom Sigrid med i annan grupp. Den leddes av Elisabeth Blomberg.

Utifrån ett balettperspektiv är Elisabeth en av nycklarna till att Sigrid är där hon är idag. Det var en ögonblicklig match och hon såg Sigrid på en gång. Efter första lektionen frågade hon om Sigrid dansade balett, vilket hon hon inte gjorde. Varpå Elisabeth konstaterade att ”det borde hon, hon har väldigt mkt balett i sig” och fortsatte ”kom och prova hos mig på lördag”. Rest is history kan man säga. Efter andra gången blev Sigrid helt fast. På Elisabeths inrådan sökte Sigrid Base23:s balettlinje terminen efter även om Sigrid dansade kvar ytterligare 1 1/2 år även hos Elisabeth.

Vilken dansstart att få hamna hos Elisabeth. Det var glädje, på riktigt och dessutom fick den grupp som Sigrid dansade i vara på med på föreställningen ”Kraus spökar på Confidencen”. Vilken underbar miljö och möjlighet som hon dessutom fick dela med sin storebror Albin som gjorde sitt första orkesterdike. Solna Kulturskola måste vara en av Sveriges bästa kulturskolor. En fantastisk plats att växa både på som som elev och människa.

Som ett litet troll på Confidencen
Storebror i orkesterdiket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s