Första blogginlägget

Nu är den äntligen igång. Bloggen där du som gillar balett och vill veta mer om hur det är att vara en ung dansare får följa med på denna spännande resa!

Sigrid är 13 år och dansar sitt fjärde år på Alhanko Academy of Ballet. Tillsammans med sina fina dansvänner arbetar hon hårt för att nå sina drömmar om att bli professionell balettdansare på någon stor scen.

Skolan de går på är en privat balettskola som i samarbete med grundskolan Pops Academy gjort det möjligt att gå en yrkesförberedande dansutbildning i privat regi. Skolans grundare är Anneli Alhanko som är en av få ballerinor i världen som kan titulera sig Prima ballerina assoluta.

Konstnärlig ledare för utbildningen är Mia Stagh, som har en lång karriär som ballerina både i världen och i Sverige. I Sverige var Mia 1:e solist på Kungliga operan under många år.

I Mias regi har Sigrid redan fått vara med i stora balettklassiker som Don Quijote, Giselle och Svansjön.

Men det viktigaste för en ung tjej eller kille som vill bli ballerina eller balettdansör är att tycka att det är lika givande, viktigt och roligt att arbeta med grunderna. Att nöta tenduer, pliéer, arabesquer, de olika positionerna, styrka, dynamik och mycket mer.

Följ med på denna spännande resa.

Jag som skriver är mamma till Sigrid, heter Annika och visste ingenting om balett förrän jag och Sigrid mötte Elisabeth Blomberg på Solna Kulturskola. Så nästa bloggpost handlar om hur allt började.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s